Halvin puhelinliittymä

Etsitkö tämän hetken edullisinta liittymää? Halvin puhelinliittymä 4G-yhteydellä vuonna 2020 on Moi Mobiilin Kuuden Gigan Simmi. Kuuden Gigan Simmin perusmaksu on  mukaisesti yhdeksän euroa kuukaudessa, ja se sisältää nimensä mukaisesti 6 gigatavua datansiirtoa. Perusmaksultaan halvin liittymä ei kuitenkaan ole välttämättä loppupeleissä edullisin vaihtoehto, sillä alhaisen perusmaksun liittymiin ei kuulu ollenkaan puhe- tai tekstaripakettia. Myös datapaketti on kooltaan varsin rajattu.

Edullisin liittymä ei monesti ole paras vaihtoehto

Alhaisimman perusmaksun liittymä sopii niukkaan käyttöön; liittymän puhelut ja tekstarit veloitetaan käytön mukaan, eikä nettipakettia kuulu liittymään kovinkaan paljoa. Halvin liittymä sopii esimerkiksi kakkospuhelimeen tai muuten vain vähällä käytöllä olevaan luuriin. Tällainen liittymä on harvalle aktiivikäyttäjälle kuitenkaan loppujen lopuksi se kaikkein halvin vaihtoehto: vähänkin aktiivisemmalla soittelulla ja nettisurffailulla käytön mukaan veloitettava liittymä voi tulla paljonkin kalliimmaksi kuin liittymäpaketti tai rajaton liittymä.

Huomioi nämä, kun tilaat uutta puhelinliittymää

Ennen liittymän tilaamista on fiksua huomioida muutama seikka; muutoin omasta liittymästään saattaa päätyä maksamaan enemmän kuin olisi tarpeen. Ennen liittymän tilaamista kannattaa katsoa edellisistä puhelinlaskuista ainakin seuraavat asiat:

  • Käytetyt puheminuutit
  • Käytetyt tekstiviestit
  • Käytetty data

Kun tiedät, paljonko todellisuudessa käytät puhelinliittymääsi, voit helposti laskea, kuinka paljon kaikkein halvin puhelinliittymä tulisi sinulle todellisuudessa kustantamaan kuukausitasolla. Jos liittymän hinta tulee käytön mukaan veloitettavien ominaisuuksien kanssa maksamaan odotettua enemmän, voi edullisempi vaihtoehto todellisuudessa ollakin ottaa käyttöön jokin liittymäpaketti.

Netin nopeus

Edellä mainittu Moin Kuuden Gigan Simmi sisältää 9 gigatavua nettipakettia 100Mbit/s -tiedonsiirtonopeudella, joka on riittävä melkein mihin tahansa tavanomaiseen netin käyttöön – mukaanlukien suoratoistopalvelujen katsomiseen. Tässä liittymässä ei siis yleensä tarvitse olla huolissaan netin nopeuden riittävyydestä.

Jos kuitenkin päädyt johonkin toiseen alhaisen perusmaksun liittymään, kannattaa huomioida myös liittymän netin nopeus. Joissain liittymissä ei ole 4G-yhteyttä ollenkaan, tai se saattaa olla niin hidas, ettei esimerkiksi videoiden katsominen onnistu ollenkaan. Jos siis tarvitset liittymääsi nettiä, kannattaa kyseisen puhelinliittymän sisältämän netin nopeus aina tarkistaa ennen liittymän tilausta.

Datapaketti – ilman nettiä, rajaton paketti vai jotain siltä väliltä?

Kuuden Gigan Simmi sisältää siis kuusi gigatavua datansiirtoa kuukaudessa. Sähköpostin lukemiseen ja uutisten selailuun tämä voi olla kuukausitasolla aivan riittävä määrä. Jos taas liittymää käyttää videoiden katseluun tai suoratoistopalveluista nauttimiseen, tulee kuusi gigatavua yllättävän nopeasti käytettyä.

Tänä päivänä useimmissa liittymissä ei ole ollenkaan rajoitteita datan määrän suhteen, vaan ainoastaan netin nopeus on rajoitettu. Videoiden katseluun tai netin jakamiseen tietokoneelle kannattaakin aina valita rajaton liittymä, jolloin välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

Tarjoushintainen liittymä on monesti halvin vaihtoehto

Jos omaa liittymäänsä käyttää yhtään aktiivisemmin, voi monesti huomata sopivien liittymäpakettien maksavan yli 20 euroa kuukaudessa. Tällaisessa tapauksessa kannattaa tarkastaa aina ajankohtaiset liittymätarjoukset; operaattoreilta tulee aika-ajoin markkinoille edullisia tarjouksia, jotka saattavat olla jopa puolet listahintaista liittymää edullisempia. Tarjouksen nappaamalla voi siis saada huippuhyvän, rajattoman liittymäpaketin yllättävän edulliseen hintaa. Ajankohtaiset tarjoukset löydät päivitettyinä etusivultamme.

Tarjoushinnat ovat yleensä voimassa 12-24kk

Liittymätarjouksen nappaamisen yhteydessä kannattaa huomioida, että tarjoushinta ei ole ikuinen – yleensä se on operaattorista ja tarjouksesta riippuen voimassa 12-24 kuukautta. Tämän jälkeen liittymän hinta nousee normaaliin, joka voi siis pahimmillaan tarkoittaa hinnan tuplaantumista. Ongelma ei kuitenkaan ole kummoinen, sillä yleensä liittymän voi tässä vaiheessa vaihtaa esimerkiksi toisen operaattorin edullisempaan tarjousliittymään.

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!