Käytetty iPhone

Käytetty iPhone luotettavalta toimijalta

Älypuhelinten kasvanut kuluttaminen on johtanut siihen, että jälleenmyyntiin päätyy tänä päivänä valtavasti jopa täysin uudenveroisia käytettyjä puhelimia. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että monet Applen käyttäjät päivittävät puhelimensa uuteen versioon sitä mukaan, kun Apple tuo niitä markkinoille.

Käytettyjen puhelinten kysyntä onkin alkanut kasvattaa myös tarjontaa, sillä nettikirpputorien rinnalle on noussut alaan erikoistuneita elektroniikkaliikkeitä ja verkkokauppoja, jotka myyvät tehdashuollettuja, käytettyjä älypuhelimia ja muita laitteita alkuperäistä myyntihintaa huomattavasti edullisemmin.

Koska Applen iPhone on pysynyt vuodesta toiseen yhtenä maailman myydyimmistä älypuhelimista, on sanomattakin selvää, että markkinoilta löytyy suurta kysyntää myös käytetyille iPhone-malleille. Tänä päivänä Suomen ja Pohjoismaiden lisäksi ympäri Eurooppaa toimiva mResell on käytettyjen iPhone-mallien sekä muiden Applen älylaitteiden ja lisävarusteiden jälleenmyyntiin erikoistunut verkkokauppa.

Kuluttajat voivat hankkia käytetyn iPhone-mallinsa mReselliltä neljästä eri kuntoluokasta: avaamaton, erinomainen, hyvä ja kohtalainen. Avaamattomat iPhonet ovat nimensä mukaisesti käyttämättömiä ja tuotteen kunto vastaa täysimääräisesti uutta. Erinomaisen kuntoluokituksen omaavat käytetyt iPhonet on puolestaan testattu tarkkaan valtuutetun Apple-teknikon toimesta, ja tuotteen kunto vastaa joitakin yksittäisiä hyvin pieniä käytön jälkiä lukuunottamatta lähes uudenveroista.

Myös hyväksi luokitellut iPhonet on testattu ja huollettu valtuutetun Apple-teknikon toimesta. Tuotteessa voi esiintyä joitakin käytön jälkiä, mutta päämääräisesti tuote on hyvässä käyttökunnossa. Neljänteen ja tätä myötä myös edullisimpaan kuntoluokkaan kuuluvat iPhonet ovat kohtalaisessa käyttökunnossa. Niissä voi esiintyä useampia käytön jälkiä tai muita puutteita, mutta koska kyseessä on valtuutetun Apple-teknikon huoltama laite, käytettyä iPhonea ostava asiakas voi olla varma, että tuote toimii odotetulla tavalla.

Miksi käytetty iPhone on järkevä valinta?

Yllättäen iPhonen elinkaari on huomattavasti pidempi, mitä monet kuluttajat uskovat. Sen lisäksi, että uudelleen myytäväksi päätyy käytännössä katsoen uudenveroisia, jopa muutaman viikon tai kuukauden vanhoja iPhone-malleja, oikealla huollolla ja kuntotarkastuksella myös useamman vuoden vanhojen laitteiden elinkaareen voidaan saada vielä monta lisävuotta.

Käytetty iPhone on myös halpa iPhone. Esimerkiksi mResellin avaamattomissa tai täysin uudenveroisissa malleissa kuluttaja voi säästää mallista riippuen noin 10-20 prosenttia alkuperäisestä myyntihinnasta, kun taas pitempään käytössä olevien mallien hinnassa voi säästää jopa 70 prosenttia tuotteen alkuperäisestä myyntihinnasta.

Käytetyn iPhonen ostaminen tekee hyvää myös ympäristölle. Laitteiden elinkaaren pidentäminen, kierrättäminen, huoltaminen ja uudelleen käyttöön ottaminen tukevat kestävämpää kehitystä. Merkittävä osa älypuhelimien tuotantoon liittyvästä ympäristökuormituksesta syntyykin juuri valmistuksesta, joten yksi tehokkaimmista tavoista pienentää omaa hiilijalanjälkeä on ostaa seuraava iPhone käytettynä. Tämä muutos kulutuskäyrässä toivottavasti kannustaa myös älypuhelinten valmistajia hyödyntämään tuotannossaan entistä enemmän kestävän kehityksen mukaisia resursseja.

Lisäksi käytetyn iPhonen ostaminen on usein järkevämpää yrityksen kautta kuin suoraan yksityiseltä myyjältä, sillä käytetyn puhelimen ostaminen mResellin kaltaiselta luotettavalta toimijalta takaa myös sen, että ostettu tuote toimii varmasti. Kaikki mResellin iPhone-mallit on varustettu kuntoluokituksesta huolimatta 12 kuukauden maksuttomalla käyttöturvalla, jonka aikana mahdolliset sisäiset ongelmat tullaan varmasti havaitsemaan. Ilmaisen toimituksen lisäksi mResell tarjoaa käytetyille iPhone-malleilleen lakisääteisen 14 päivän palautusoikeuden. Käytetyn iPhonen ostaminen on käytännössä katsoen aivan yhtä turvallista kuin uuden!

Käytetyn iPhonen osto-opas

Jos käytetty iPhone ostetaan suoraan yksityiseltä myyjältä, kaupassa piilee se riski, että laite voi olla varastettu, etälukittu, vaurioitunut tai kastunut. Lisäksi silloin, kun puhelinta ostetaan suoraan edelliseltä omistajalta, laitetta ei ole todennäköisesti huollettu valtuutetun teknikon toimesta, jolloin sen toiminnassa voi esiintyä vikoja käyttöönoton jälkeen.

Vaikka puhelimen todellista toimintakuntoa on mahdotonta selvittää ilman puhelimen avaamista ja asiantuntijan suorittamaa tarkastusta, on olemassa muutamia helppoja testitoimintoja, joiden avulla ostotilanteessa voidaan saada suhteellisen hyvä kuva siitä, millaisessa kunnossa iPhone oikein on. Tästä syystä silloin, kun käytettyä iPhonea ollaan ostamassa yksityiseltä henkilöltä, on tärkeää, että puhelinta testataan mahdollisimman monipuolisesti.

Aivan ensimmäiseksi kannattaa varmistua, että puhelinta ei ole varastettu tai etälukittu edellisen omistajan iCloud-tilillä. Etälukituksen tilan saa tarkastettua palauttamalla puhelimeen tehdasasetukset ja kirjautumalla sisään omilla tunnuksilla. Puhelimeen kannattaa myös soittaa, sillä mikäli puhelin on varastettu, edellinen omistaja on todennäköisesti ilmoittanut puhelimen varastetuksi, jolloin operaattori on sulkenut verkon. Myös puhelimen osto- ja takuukuittia sekä alkuperäispakkausta kannattaa kysellä, useimmilta luotettavilta myyjiltä ainakin joku näistä tositteista yleensä löytyy.

Seuraavaksi puhelimesta kannattaa käydä läpi ulkoiset merkit. Käytetyssä puhelimessa voi aina esiintyä pieniä naarmuja ja käytön jälkiä jos laitteessa ei ole ollut suojakuorta; tärkeintä onkin varmistua, että puhelimen estetiikka vastaa sitä, mitä myyjä on siitä kertonut. Puhelinta kannattaa lisäksi ladata hetken aikaa ja siihen kannattaa asentaa oma SIM-kortti puheluiden ja verkkoyhteyden testaamiseksi.

Lisäksi puhelimelle kannattaa tehdä rasitustesti esimerkiksi pelaamalla pelejä, avaamalla ja käyttämällä useita sovelluksia samaan aikaan tai pyörittämällä Full HD-kuvaa. Tämä testi antaa paremman kuvan siitä, millaisessa kunnossa puhelimen akku on, ja kuumeneeko puhelin kovassa käytössä.

Aina puhelimesta ei näe päällepäin, onko se kastunut. iPhone-malleihin on kuitenkin asennettu kosteusindikaattoreita pienten valkoisten tarrojen muodossa, jotka vaihtavat väriä, jos puhelin on kastunut. Tämä tarra löytyy latausliittymän sisältä, jonne on mahdollista nähdä vaikkapa toisen puhelimen taskulampun avulla.

Käytetty iPhone turvallisesti

Puhelimen testaamiseen kannattaa siis varata jonkin verran aikaa. Tästä syystä on tärkeää, että siitä ilmoitetaan etukäteen myös myyjälle, jotta tämä osaa varata ostotapahtumalle riittävästi aikaa. Mukaan kannattaa ottaa myös kaveri, joka voi tarpeen tullen auttaa ostopäätöksen tekemisessä.

“Älä osta sikaa säkissä” on sanonta, joka pätee hyvin myös käytetyn iPhonen ostoon! Tästä syystä puhelin kannattaakin ostaa suoraan luotettavalta käytettyjen iPhone-mallien jälleenmyyjältä, kuten mReselliltä, jolloin Apple-teknikon huoltamaan puhelimeen saa 14 päivän palautusoikeuden lisäksi vielä 12 kuukauden ilmaisen käyttöturvan järjestelmävirheiden varalta.

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!