Liittymän vaihto

Liittymän vaihto toiselle operaattorille on helppoa. Voit tilata uuden puhelinliittymän helposti netistä; uusi sim-kortti toimitetaan sinulle postitse ja uusi operaattorisi irtisanoo liittymäsi sinun puolesta (paitsi jos liittymäsi on määräaikainen). Seuraavaksi hieman vinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon puhelinliittymän vaihdon yhteydessä.

Vertaile vaihtoehdot ennen liittymän vaihtoa

Ennen liittymän vaihtoa on fiksua vertailla markkinoilta löytyvät liittymävaihtoehdot tarkkaan. Puhelinliittymien vertailu auttaa sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivimman puhelinliittymän. Oikean liittymän valinta on tärkeää, jotta et epähuomiossa päädy maksamaan liittymässäsi turhasta.

Nykypäivän rajattomat liittymät soveltuvat aktiiviselle käyttäjälle. Rajaton tekstari- ja puhepaketti sekä rajaton määrä tiedonsiirtoa mahdollistavat huolettoman puhelimen käytön. Monesti nopea ja rajaton nettiliittymä riittää jopa puhelimen ja televisionkin käyttämiseen, puhelimesta jaetun nettiyhteyden kautta. Puhelinliittymän netti voi siis korvata esim. kiinteän laajakaistan.

Monille rajattomat liittymät voivat olla kuitenkin liikaa. Jos ei todellisuudessa tarvitse rajattomia ominaisuuksia liittymäänsä ja nettiäkin käyttää vähän, ei rajattomasta liittymästä yleensä kannata maksaa. Niukkaan käyttöön on olemassa edullisempiakin vaihtoehtoja – mm. Moi Mobiilin edullisin liittymävaihtoehto on moneen käyttöön aivan riittävä.

Liittymän vaihto ei tarkoita numeron vaihtoa 

Muinoin historiassa liittymän vaihtaminen eri operaattorille tarkoitti myös puhelinnumeron vaihtumista uuteen. Nykypäivänä tilanne ei ole enää sama: puhelinliittymän voi vaihtaa operaattorilta toiselle säilyttäen vanhan numeron. Numeron vaihtaminen toki halutessa onnistuu liittymän vaihdon yhteydessä, mutta mikäli et halua näin tehdä, ei numeroa kannata yleensä vaihtaa.

Määräaikainen liittymä – ei mahdollisuutta irtisanoa

Määräaikainen liittymä on liittymän vaihdon kannalta ikävä asia: määräaikaista liittymää ei pysty irtisanomaan kesken sopimuskauden. Tänä päivänä määräaikaista liittymää ei kannata ottaa, sillä edullisen liittymän saa yleensä myös toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Toistaiseksi voimassa olevan liittymän pystyy irtisanomaan 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Liittymäsi tyypin saat selvitettyä nykyiseltä operaattoriltasi.

Muista tallentaa tiedot SIM-kortiltasi

Ennen puhelinliittymän vaihtoa on syytä tallentaa puhelinnumerot sim-kortilta joko puhelimen muistiin tai pilvipalveluun. Muutoin sim-kortille tallennetut puhelinnumerot voivat hävitä liittymän vaihdon yhteydessä.

Liittymän vaihtoa ei kannata turhaan lykätä

Puhelinliittymän vaihto onnistuu nykyään niin helposti, ettei liittymän vaihtamista kannata turhaan lykätä myöhemmäksi. Liittymien vertailun voi tehdä helposti netissä, ja liittymän tilaaminen onnistuu niin ikään nettisivujen kautta. Uuden liittymän tilaaminen vie aikaa yleensä vain n. viisi minuuttia, ja uusi sim-kortti toimitetaan postitse kotiisi. Liittymän vaihto onnistuu siis kotona tietokoneen ääressä – keksitkö helpompaa ja nopeampaa tapaa säästää rahaa?

Katso lisää:

[yasr_visitor_votes size=”medium”]

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!