• Etusivu
  • /
  • Edullisin nettiliittymä puhelimeen, tablettiin tai kotiin

Edullisin nettiliittymä puhelimeen, tablettiin tai kotiin

Tältä sivulta löydät parhaat nettiliittymät niin puhelimeen, tablettiin kuin kotiin. Nettiliittymä sisältää nimensä mukaisesti vain datapaketin – joskin jotkin tältä sivulta löytyvät tarkoukset saattavat sisältää myös puhetta, jos paketti on muihin nettiliittymiin nähden edullinen.

Nettiliittymä tablettiin

Pikaohjeet

Tarvitsetko tabletin nettiä vain silloin tällöin? Ota käyttöön Elisa Mobiililaajakaista Tablet 4G – perusmaksu 2,90 €/kk + 0,99€ / päivä, jolloin netti on käytössä. Katso lisää Elisan sivuilta! (löydät tablet-liittymän, kun scrollaat sivua alaspäin).

Netti käytössä joka päivä, eikä datapaketin rajat saa tulla vastaan? Tällöin fiksuin valinta Telia Rajaton Puhe 150M, joka on tavallinen puhelinliittymä mutta rajattomalla 150M netillä. Katso lisää ja tilaa liittymän Telian sivuilta!

Netti käytössä joka päivä, mutta tarvitset vain vähän dataa (esim. uutisten tai sähköpostin lukemiseen)? Edullisin valinta tässä tapauksessa on Moi Mobiilin Kuuden Gigan Simmi. Hintaa liittymällä 9 €/kk. Lue lisää ja tilaa liittymä Moi Mobiilin sivuilta!

Erillinen netti tablettiin on käytännöllisin ratkaisu

Nettiliittymä tablettiin on yleisin ratkaisu tabletin käyttäjille. Useimmilla tableteilla ei voi soittaa tavallisia puheluita, joten nettiliittymä on luonnollinen ratkaisu. Monet käyttävät tablettia myös pelkän wi-fi -yhteyden avulla, mutta tämä ei ole käytännöllinen ratkaisu, jos laitetta haluaa käyttää kodin ulkopuolella. Teoriassa kodin ulkopuolella wi-fi -verkon voi jakaa omasta puhelimesta, mutta yhteyspisteen jakaminen kuluttaa monesti akkua todella nopeasti. Helpoin ratkaisu on siis hankkia tablettiin erillinen nettiliittymä. Kuten puhelimen nettiliittymä, myös tabletin nettiliittymää valitessa kannattaa miettiä, kuinka nopean netin tarvitsee ja paljonko tiedonsiirtoa pakettiin pitäisi sisältyä.

Jos käytät nettiä pääosin kotisi langattomassa, mutta haluat satunnaiseen käyttöön myös erillisen nettiliittymän, on paras valinta Elisan Mobiililaajakaista Tablet 4G. Liittymän perusmaksu on vain 2,90€ /kk, ja perusmaksun lisäksi maksat vain käyttämiltäsi päiviltä 0,99€ lisämaksun. Liittymä toimii 50mbit/s maksiminopeudella, ja datapaketti on rajaton.

Päivittäiseen, mutta kohtuullisen kevyeen tabletin käyttöön kodin ulkopuolella on suosituksemme Moi Mobiilin Kuuden euron simmi. Kuuden euron simmi on nimensä mukaisesti perusmaksultaan vain 6€ /kk, sisältäen 100mbit/s netin ja 4Gt datansiirtoa.

Nettiliittymä kotiin

Kun tulee tarve hankkia nettiyhteys kotiin, kannattaa ensimmäisenä miettiä, millaisilla laitteilla nettiliittymää käyttää. Moni käyttäjä tarvitsee kodin nettiin riittävän suuren tiedonsiirtonopeuden, jotta monen laitteen käyttäminen yhtäaikaa onnistuu sujuvasti. Perheen käytössä voi olla samanaikaisesti monta tietokonetta ja televisiota, ja esimerkiksi suoratoistopalvelun käyttö monessa laitteessa yhtäaikaa vaatii mobiililaajakaistalta riittävää nopeutta. Usein 150mbit/s nopeus riittää suoratoistopalvelujen katsomiseen jo useastakin laitteesta samanaikaisesti, ainakin silloin, kun yhteys toimii todellisuudessakin nopeasti. Kiinteissä laajakaistoissa ja etenkin valokuituteknologian kanssa nopeusongelmia harvoin on.

Kotiin nettiä hankkiessa joutuu myös monesti tekemään valinnan kiinteän ja mobiililaajakaistan välillä. Jos kiinteä yhteys on hyvä ja nopea, se on yleensä paras valinta myös luotettavuuden ja viiveen suhteen. Kaikkialle kiinteää yhteyttä ei kuitenkaan ole saatavilla, jolloin mobiililaajakaista on ainoa vaihtoehto.

Yksin asuvalla tai pienessä asunnossa voi taas netin käyttöön riittää pelkkä puhelimen nettiyhteys. Puhelimesta nettiyhteyden saa jaettua koko kodin laitteiden käyttöön, ja kun käytetään yhtä tai kahta laitetta kerrallaan, ei nopeusongelmia yleensä synny. Haittapuolena on puhelimen akun nopea tyhjeneminen ja tihentyneen lataustarpeen aiheuttama akun ennenaikainen kuluminen. Usein akun vaihdattaminen tulee kuitenkin edullisemmaksi kuin nettiliittymä.

Katso lisää:

Elisa mobiililaajakaistat

Elisa kiinteä laajakaista

Nettiliittymä puhelimeen

Tänä päivänä on hyvin mahdollista käyttää puhelimessakin pelkkää nettiliittymää. Viestit lähtevät Whatsappista ja sen kautta voi myös soittaa, joten tavallista puhe- ja viestipakettia ei välttämättä tarvitse enää ollenkaan. Rajattoman tiedonsiirron sisältävä nettipaketti toimiikin monilla käyttäjillä kätevästi ainoana liittymänä. Nettiliittymä kannattaa valita niin, ettei netin nopeus tai datapaketin katto rajoita käyttöä tarpeettomasti. Suurin osa nettiliittymistä onkin varustettu rajattomalla datansiirrolla, jolloin oleellista onkin tarkistaa ainoastaan netin nopeus. Esimerkiksi 150mbit/s nopeudella varustettu liittymä riittää useimmissa paikoissa mainiosti 4K-laatuisen elokuvan tai sarjan katsomiseen suoratoistopalvelusta.

Millainen nettiliittymä kannattaa valita?

Nettiliittymä kannattaa valita omien tarpeiden mukaan. Mikäli tarvitset nettiliittymää vain yhdellä laitteella ajoittaiseen sähköpostin lukuun, voit hyvin ottaa netin jonka nopeus on esim. 1mbit/s. Yhtään kovempaan käyttöön tätä liittymää ei kuitenkaan kannata ottaa: jo uutissivun lataaminen voi olla tällaisella nettiliittymällä tuskallisen hidasta. Mikäli taas käytät nettiliittymää säännöllisesti esim. Netflixin katsekuun 4K-kuvanlaadulla, suosittelemme valitsemaan liittymäksi 100mbit/s nopeudella varustetun liittymän. Tällä liittymällä korkealaatuisetkin videot ja lähetykset pyörivät useimmissa sijainneissa täysin ongelmitta.

Rajaton nettiliittymä

Rajaton nettiliittymä on varustettu rajattomalla datansiirrolla. Voit siis surffata netissä ja katsoa videoita juuri niin paljon kuin ikinä jaksat – rajoittavana tekijänä on ainoastaan liittymän maksiminopeus. Rajaton nettiliittymä sopii suoratoistopalvelujen, striimien ja pelien ystäville, sillä useimmat datapaketit tulevat täyteen paljon videoita ja pelejä kuluttavilla käyttäjillä varsin nopeasti.

Nettiliittymät datakatolla

Datakatolla varustettu nettiliittymä on sopiva valinta, kun et käytä nettiä paljoa. Jos et katso suoratoistopalveluita tai videoita etkä pelaa, voi datakatollakin varustettu liittymä olla aivan riittävästi. Datakatolla varustettua liittymää voi usein käyttää huoletta hyvinkin paljon uutisten lukemiseen tai sähköpostin käyttöön. Mikäli siis netin käyttösi on datamäärien suhteen kevyttä, voi edullisin ja järkevin valinta ollakin datakatolla varustettu liittymä.

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!