Edullisin nettiliittymä puhelimeen, tablettiin tai mokkulaan

Tältä sivulta löydät parhaat nettiliittymät niin puhelimeen, tablettiin kuin mokkulaankin. Nettiliittymä sisältää nimensä mukaisesti vain datapaketin – joskin jotkin tältä sivulta löytyvät tarkoukset saattavat sisältää myös puhetta, jos paketti on muihin nettiliittymiin nähden edullinen.

Tämän hetken kovimmat nettiliittymätarjoukset löydät alta! (päivitetty 24.1.2020)

Nettiliittymä puhelimeen

Tänä päivänä on hyvin mahdollista käyttää puhelimessakin pelkkää nettiliittymää. Viestit lähtevät Whatsappista ja sen kautta voi myös soittaa, joten tavallista puhe- ja viestipakettia ei välttämättä tarvitse enää ollenkaan. Rajattoman tiedonsiirron sisältävä nettipaketti toimiikin monilla käyttäjillä kätevästi ainoana liittymänä. Nettiliittymä kannattaa valita niin, ettei netin nopeus tai datapaketin katto rajoita käyttöä tarpeettomasti. Suurin osa nettiliittymistä onkin varustettu rajattomalla datansiirrolla, jolloin oleellista onkin tarkistaa ainoastaan netin nopeus. Esimerkiksi 150mbit/s nopeudella varustettu liittymä riittää useimmissa paikoissa mainiosti 4K-laatuisen elokuvan tai sarjan katsomiseen suoratoistopalvelusta.

Nettiliittymä tablettiin

Nettiliittymä tablettiin on yleisin ratkaisu tabletin käyttäjille. Useimmilla tableteilla ei voi soittaa tavallisia puheluita, joten nettiliittymä on luonnollinen ratkaisu. Monet käyttävät tablettia myös pelkän wi-fi -yhteyden avulla, mutta tämä ei ole käytännöllinen ratkaisu, jos laitetta haluaa käyttää kodin ulkopuolella. Teoriassa kodin ulkopuolella wi-fi -verkon voi jakaa omasta puhelimesta, mutta yhteyspisteen jakaminen kuluttaa monesti akkua todella nopeasti. Helpoin ratkaisu on siis hankkia tablettiin erillinen nettiliittymä. Kuten puhelimen nettiliittymä, myös tabletin nettiliittymää valitessa kannattaa miettiä, kuinka nopean netin tarvitsee ja paljonko tiedonsiirtoa pakettiin pitäisi sisältyä.

Millainen nettiliittymä kannattaa valita?

Nettiliittymä kannattaa valita omien tarpeiden mukaan. Mikäli tarvitset nettiliittymää vain ajoittaiseen sähköpostin lukuun, voit hyvin ottaa netin jonka nopeus on esim. 1mbit/s. Yhtään kovempaan käyttöön tätä liittymää ei kuitenkaan kannata ottaa: jo uutissivun lataaminen voi olla tällaisella nettiliittymällä tuskallisen hidasta. Mikäli taas käytät nettiliittymää säännöllisesti esim. Netflixin katsekuun 4K-kuvanlaadulla, suosittelemme valitsemaan liittymäksi 100mbit/s nopeudella varustetun liittymän. Tällä liittymällä korkealaatuisetkin videot ja lähetykset pyörivät useimmissa sijainneissa täysin ongelmitta.

Rajaton nettiliittymä

Rajaton nettiliittymä on varustettu rajattomalla datansiirrolla. Voit siis surffata netissä ja katsoa videoita juuri niin paljon kuin ikinä jaksat – rajoittavana tekijänä on ainoastaan liittymän maksiminopeus. Rajaton nettiliittymä sopii suoratoistopalvelujen, striimien ja pelien ystäville, sillä useimmat datapaketit tulevat täyteen paljon videoita ja pelejä kuluttavilla käyttäjillä varsin nopeasti.

Nettiliittymät datakatolla

Datakatolla varustettu nettiliittymä on sopiva valinta, kun et käytä nettiä paljoa. Jos et katso suoratoistopalveluita tai videoita etkä pelaa, voi datakatollakin varustettu liittymä olla aivan riittävästi. Datakatolla varustettua liittymää voi usein käyttää huoletta hyvinkin paljon uutisten lukemiseen tai sähköpostin käyttöön. Mikäli siis netin käyttösi on datamäärien suhteen kevyttä, voi edullisin ja järkevin valinta ollakin datakatolla varustettu liittymä.