• Etusivu
  • /
  • Puhelimen kuoret säästävät rahaa

Puhelimen kuoret säästävät rahaa

Puhelinliittymän vaihtaminen edullisempaan on helppo ja suoraviivainen tapa säästää tulevien kuukausien menoissa, mutta puhelimiin liittyviä säästövinkkejä on olemassa myös muita. Yksi suurimpia puhelimiin liittyviä kuluja onkin laitteen rikkoutuminen, ja vaikka puhelimen korjaus itse onkin paljon edullisempaa kuin laitteen korjautus liikkeessä, on tietenkin edullisin vaihtoehto estää laitteen rikkoutuminen kokonaan.

Puhelimen kuoret ovat edullinen vakuutus

Puhelimen rikkoutuminen on tietenkin helpointa estää hankkimalla sopivat puhelimen kuoret. Suojakuoret pienentävät puhelimesi hajoamisen riskiä paljon, ja pienet pudotukset eivät yleensä tällöin aiheuta kalliita vahinkoja. Kuoret ovat tänä päivänä erityisen tärkeät, sillä viime aikoina korjauskustannukset ovat nousseet merkittävästi yleistyneiden OLED-näyttöjen myötä. OLED-teknologiaa hyödyntävien näyttöjen valmistaminen on merkittävästi kalliimpaa kuin perinteisten LCD-näyttöjen, ja varaosien kallistuminen näkyy luonnollisesti myös suoraan huoltokuluissa. Puhelimet rikkoutuvat yleisimmin tilanteissa, joissa laite putoaa kulma edellä kovalle pinnalle kuten asfalttiin tai laattalattialle. Kulmiin saakka ulottuvat näyttöpaneelit särkyvät tällaisista osumista usein jopa yllättävän helposti.

Kotivakuutus korvaa, mutta vain osittain

Miksi hankkia suoja, jos on olemassa vakuutus joka korvaa puhelimen hajoamisen? Syy on yksinkertainen: vakuutusten omavastuu. Puhelimen rikkoutuminen menee useimmiten kotivakuutuksen piikkiin, mutta useimmissa tapauksissa vakuutuksen omavastuu on n. 150 euroa. Näytön säpälöitymisestä saa siis maksaa tämän verran, vaikka vakuutus korvaisikin loppusumman hajoamisesta. Aina näytön rikkoutuminen ei maksa yli 150 euroa, joten halvemmallakin vahingosta voi selvitä.

Oikeanlaisten suojakuorten valinta

Suojakuoria puhelimiin löytyy montaa eri mallia, ja usein kuoret valitaankin puhtaasti ulkonäön mukaan. Suojausominaisuuksien kannalta kuorissa on kuitenkin jonkin verran eroja. Kovamuoviset kuoret ovat yleisiä, mutta suojausominaisuuksiltaan ne eivät ole paras vaihtoehto. Liukas pinta huonontaa otetta puhelimesta, ja kovamuovinen kuori rikkoutuu helposti. Lompakkokotelot ovat yleensä suojausominaisuuksiltaan kohtuullisen hyviä, mutta jotkin kuorimallit jättävät kulmat avoimiksi ja eivät näin ollen suojaa puhelinta optimaallisesti joka suunnasta. Usein paras kuorimalli on jäykähkö mutta joustava TPU-kuori, joka ulottuu laitteen kulmien yli, pitäen helpoimmin rikkoutuvat kohdat suojattuna. Jämäkkä mutta joustava kuoren rakenne pehmentää sopivasti iskuilta, pysyen kuitenkin muodossaan.

Kevyeen käyttöön riittää simppeli suoja

Useimmiten toimistotyötä tekevä henkilö ei tarvitse merkittävää suojaa puhelimelleen, vaan riittävä suojakuori on yksinkertainen ja ohut TPU-suoja. Tällöin tärkein valintakriteeri suojakuorelle onkin yleensä ulkonäkö; ulkonäön tärkeys on nostanut tähän vahvasti panostaneita suojakuoribrändejä menestykseen, joka on mahdollistanut laajentamisen myös muille bisneksen osa-alueille.

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!