• Etusivu
  • /
  • Puhelinliittymä ilman nettiä

Puhelinliittymä ilman nettiä

Onko etsinnässä halvin puhelinliittymä ilman nettiä? Olet tullut oikeaan paikkaan! Alla olevasta taulukosta löydät Moi Mobiilin, DNA:n sekä Elisan puhelinliittymät, joiden hintaan ei kuulu ollenkaan netin käyttöä.

Liittymä ilman nettiä sopii niukkaan käyttöön

Tänä päivänä voi olla hankalaa löytää liittymä, johon ei sisältyisi ollenkaan nettiä. Nykypäivän puhelinliittymät sisältävät lähes poikkeuksetta myös jonkin määrän datansiirtoa, ja viime aikoina datan määrä puhelinliittymissä onkin kasvanut huomattavasti, tekstiviestien vähentyessä radikaalisti. Tämän vuoksi voi ollakin hieman haasteellista löytää itselleen sopiva liittymä, jos netille ei ole ollenkaan tarvetta.

Netitön liittymä on nykyään harvinainen

Operaattorien tuoreimmat liittymätarjoukset eivät useinkaan mainosta liittymiä ilman nettiä. Myöskään listahintaisten liittymien joukosta kokonaan ilman nettiä varustettua puhelinliittymää saa yleensä etsiä. Netti ei kuitenkaan tänäkään päivänä ole täysin välttämätöntä puhelimen omistajalle, ja joissain tapauksissa voi olla tarve saada esimerkiksi kakkospuhelimeen liittymä jossa ei ole ollenkaan nettiyhteyttä.

Onneksi markkinoilta löytyy myös tarjontaa henkilöille, joilla on tarve saada ilman nettiyhteyttä varustettu puhelinliittymä. Nämä liittymät löytyvät yllä olevasta taulukosta. Tarkennuksena vielä mainittakoon, että näistä moni liittymä teoriassa sisältävää 2G-nettiyhteyden, mutta nykypäivän internet-sivujen selaamisessa tätä yhteyttä ei käytännössä voi käyttää ollenkaan. Nettisivut ovat kooltaan niin suuria kuvineen ja videoineen, ettei hitaat yhteydet avaa sivustoja enää kohtuullisessa ajassa.

Netti yhä tärkeämpi ominaisuus liittymissä

Netti on yleensä tänä päivänä kuluttajille puhelimessa huomattavasti tärkeämpi ominaisuus kuin tekstiviestit tai jopa puhuminen. Viestiminen on siirtynyt perinteisistä puheluista yhä enemmän eri sovellusten ja sosiaalisten medioiden kanavien kautta tapahtuvaan kommunikointiin. Nämä sovellukset tarvitsevat toimiakseen hyvän nettiyhteyden, ja onpa netin välityksellä – kuten Whatsappia käyttäen – mahdollista myös soitella. Netin kautta tapahtuva komminukointi mahdollistaa myös mm. videopuheluiden käytön.

Netin nopeuksien noustua ja älypuhelimien tultua standardiksi on siis varsin ymmärrettävää, ettei ilman nettiä varustettuja puhelinliittymiä meinaa markkinoilta enää löytää.

Puhelinliittymä ilman nettiä tai puhepakettia

Aivan edullisin liittymä ilman nettiä ei välttämättä sisällä myöskään ollenkaan puhepakettia. Nämä liittymät ovatkin hinnaltaan lähtökohtaisesti todella edullisia, hinnan noustessa suoraan käytön mukaisesti. Puheluiden hinta laskutetaan asiakkaalta minuuttikohtaiseen hintaan, eli maksat vain juuri siitä mitä puhut – et enemmästä etkä vähemmästä. Tällainen liittymä sopii sellaiselle käyttäjälle, jolla ei ole puhelimelle paljoa käyttöä, mutta jolla puhelinliittymä on kuitenkin oltava olemassa.

Milloin kannattaa valita puhelinliittymä ilman nettiä?

Ilman nettiä varustettu puhelinliittymä kannattaa valita, jos et esimerkiksi omista älypuhelinta. Ilman älypuhelinta nettiliittymä on hieman turha.

Nettiä ei myöskään tietysti kannata hankkia silloin, jos sitä ei yksinkertaisesti puhelimessaan käytä. Jos käytät puhelinta vain ja ainoastaan sen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen eli puhumiseen, on netti luonnollisesti täysin turha, eikä tästä kannata liittymän hinnassa maksaa yhtään ekstraa.

Netti saattaa olla turha myös silloin, jos puhelin on koko ajan WiFi-verkkoon yhdistettynä. Tällöin nettiä voi käyttää kätevästi langattoman verkon välityksellä, eikä liittymässä tarvitse erillistä mobiilidataa. Tällaisissa tapauksissa kannattaa kuitenkin aina muistaa, ettei vahingossa unohda mobiilidatan puuttumista ja oleta netin toimivan myös WiFin ulkopuolella.

Yhtenä – joskin nykypäivänä hyvin radikaalina – vaihtoehtona voi tietenkin olla myös netittömän liittymän valinta siksi, että pääsisi paremmin irtautumaan netin koukusta ja jatkuvasta tavoitettavissa olevuudesta. Tällainen minimalistinen elämäntapa voi tarjota täysin uudenlaisia ajatusmalleja, kun puhelin ei koko ajan piippaa taskussa eikä jokaisena pienenäkin odotushetkenä olekaan mahdollista tarkistaa uusia Instagram-postauksia tai viimeisimpiä Whatsapp-viestejä. Sosiaalinen media on valloittanut ihmisten elämän nykyään varsin kokonaisvaltaisesti, ja jotkut edelläkävijät ovatkin näistä jo poistuneet ja vähentäneet netin käyttöä radikaalisti.

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!