• Etusivu
  • /
  • Kilpailuta puhelinliittymä

Kilpailuta puhelinliittymä

Kilpailuta puhelinliittymä ja säästä helposti jopa satoja euroja vuodessa! Puhelinliittymän kilpailutus kannattaa tehdä usein, johtuen operaattorien tiheään tahtiin vaihtuvista liittymätarjouksista. Tarjoushintaiset liittymät ovat monille meistä jo tuttu asia, mutta mitä asioita puhelinliittymän kilpailutuksessa kannattaa ottaa huomioon?

Näin puhelinliittymän kilpailutus onnistuu

1. Tarkasta nykyisen liittymän käyttö edellisistä puhelinlaskuista

Liittymää kilpailuttaessa on ensimmäisenä selvitettävä nykyisen liittymäsi todellinen käyttö. Helpoiten tämä selviää kaivamalla esiin edellisten kuukausien puhelinlaskut. Yleensä muutaman kuukauden ajanjakso on riittävän pitkä, jotta saat realistisen kuvan keskimääräisestä käytöstä.

Laskusta saat selville, paljonko keskimäärin käytät puheminuutteja, tekstareita ja datapakettia. Tämä data kannattaa merkata vaikkapa Exceliin, jossa saat kätevästi laskettua kuukausikohtaisen keskiarvon. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä suuntaa antavan arvion päässälaskulla. Jos käyttö on samansuuruinen joka kuukausi, ei tietenkään tarvitse tehdä sen kummempia laskutoimituksia.

2. Vertaile markkinoilta löytyvät liittymät

Seuraavaksi on edessä markkinoilta löytyvien, eri operaattorien liittymien vertailu. Löydät lähes kaikki tämän hetken liittymät sivustomme liittymävertailu-osiosta. Sivulta löydät Elisan, Telian, DNA:n sekä Moi Mobiilin liittymät. Vertailutaulukossa voit suodattaa tarpeisiisi sopivimmat liittymät, ja vertailla eri operaattorien liittymiä kätevästi samalla sivulla.

3. Valitse sopivin liittymä ja tee tilaus netissä

Edellisten vaiheiden jälkeen sinulla pitäisi olla edessäsi nyt yksi tai muutama sinulle sopiva liittymä. Seuraavaksi edessä onkin liittymän valinta ja uuden liittymän tilaaminen. Uuden liittymän tilaaminen onnistuu helposti siirtymällä vertailutaulukkomme napista suoraan operaattorin sivuille tilaamaan liittymä. Uuden liittymän tilaamisen jälkeen uusi operaattorisi katkaisee vanhan liittymän automaattiesti, kun otat uuden liittymän käyttöön.

Liittymän tilaamisen jälkeen saat uudelta operaattoriltasi tilausvahvistuksen sähköpostiin. Samassa viestissä pitäisi olla myös tunnukset sähköiseen asiointipalveluun. Uusi sim-kortti toimitetaan sinulle postitse. Tämän jälkeen saat puhelimeesi tekstiviestin, jossa kerrotaan ajankohta sim-kortin vaihtoon.

Yleensä saat uuden liittymän tilaamisen jälkeen myös vanhalta operaattoriltasi useita tekstiviestejä edullisemmista liittymäpaketeista. Vanha operaattorisi haluaa tietenkin kaikin keinoin pitää kiinni asiakkaasta. Monesti tässä vaiheessa voikin saada vanhalta operaattorilta jopa paremman tarjouksen mitä uusi liittymäsi on – mikäli näin tapahtuu, voit perua uuden liittymäsi 14 vuorokauden sisällä tilaamisesta kuluttajasuojalain mukaisesti! Tästä syystä operaattoria kannattaa joskus vaihtaa, vaikka et saisikaan uutta liittymää yhtään edellistä halvemmalla.

Vertaile liittymät: Liittymävertailu-taulukko

Usein kysyttyä

Miten puhelinliittymän kilpailutus tapahtuu?

Puhelinliittymän kilpailutus onnistuu helpoiten netissä. Ennen liittymän kilpailutusta on aiemmista puhelinlaskuista selvitettävä puheminuuttien, tekstarien ja netin todellinen käyttö. Myös haluttu netin nopeus olisi hyvä tietää ennen liittymän kilpailutusta.

Paljonko liittymän kilpailutuksella säästää rahaa?

Kilpailuttamalla puhelinliittymäsi voit säästää pienellä vaivalla parhaimmillaan jopa satoja euroja vuodessa. Eniten säästöä kertyy silloin, kun käytössä on ylihintainen liittymäpaketti, jota ei ole päivitetty vastaamaan muuttuneita tarpeita. Pääsääntöisesti 4G-liittymä on ylihintainen, jos se maksaa yli 25 euroa kuukaudessa. Tällä hetkellä huippuliittymän saa jo alle 20 eurolla kuukaudessa.

Miksi operaattori kannattaa vaihtaa, vaikka uusi liittymä ei olisikaan halvempi?

Tämä on puhelinliittymän kilpailuttamisen ydinasia – operaattori kannattaa monesti vaihtaa toiseen, vaikka uusi liittymä ei olisikaan halvempi. Kun tilaan liittymän toiselta operaattorilta, tarjoaa vanha operaattorisi hyvin todennäköisesti parempaa liittymää halvemmalla. Mikäli näin käy, voit aina perua uuden liittymäsi ilman kuluja 14 vuorokauden kuluttajasuojalain mukaisesti. Jos vanha operaattorisi taas ei tarjoa edullisempaa liittymää, voit joko ottaa uuden liittymän tai perua vaihdon silti - joka tapauksessa sinulla ei ole uuden liittymän tilaamisessa mitään hävittävää.

Telia Rajaton Puhe 150M – Erikoistarjous!

Telia Rajaton Puhe 200M – Erikoistarjous!