• Etusivu
  • /
  • Kilpailuta puhelinliittymä ja säästä helposti

Kilpailuta puhelinliittymä ja säästä helposti

Kilpailuta puhelinliittymä ja voit säästää helposti jopa satoja euroja vuodessa. Operaattorit taistelevat asiakkuuksista kiivaasti, joka hyödyttää hereillä olevia kuluttajia. Puhelinliittymän kilpailutus on helppo tapa säästää omassa puhelinlaskussa, ja aikaa liittymien vertailuun kuluukin vain muutama minuutti.

Sivustomme liittymätarjouksista voit löytää huomattavasti listahintoja edullisemman liittymän ja säästää näin rahaa – monesti liittymä kannattaa kuitenkin vaihtaa toiselle operaattorille vaikka uuden puhelinliittymän hinta ei olisikaan nykyistä alhaisempi.

Miksi liittymän kilpailutus kannattaa?

Puhelinliittymän kilpailutuksen syyt ovat yksinkertaiset; operaattorit taistelevat asiakkaista kynsin hampain, jonka vuoksi operaattoria vaihtaville henkilöille tarjotaan useimmiten merkittävästi listahintoja halvempia liittymätarjouksia.

Tämä näkyy myös sivustollamme; meilläkin on lähes jatkuvasti tarjolla liittymiä tavallisia listahintoja edullisempaan hintaan. Tämä johtuu juurikin operaattorien kovasta kilpailusta – uuden operaattorin vaihtamista harkitsevalle henkilölle halutaan tarjota liittymää edullisesti.

Säännöllisesti vaihtuvat liittymätarjoukset ovatkin hyvä paikka kuluttajalle hankkia nykyistä edullisempi liittymä. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy sille, miksi oma puhelinliittymä kannattaa kilpailuttaa.

Puhelinliittymä kannattaa usein vaihtaa, vaikka et löytäisi edullisempaa vaihtoehtoa

Jos selasit sivustomme liittymätarjoukset jo läpi etkä löytänyt edullisempaa vaihtoehtoa, voi liittymän vaihdolle silti olla hyvät perustelut. Useimmiten parhaan hinnan liittymälleen saa ns. “win back” -tarjouksena, jonka vanha operaattori tekee uuden liittymän tilaamisen jälkeen. Käytännössä prosessi toimii näin:

  1. Asiakas tilaa uuden liittymän
  2. Uusi operaattori ilmoittaa vanhan liittymän katkaisusta vanhalle operaattorille. Irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
  3. Vanha operaattori ottaa asiakkaaseen yhteyttä kysyäkseen syytä operaattorin vaihdolle. Kun syyksi kertoo hinnan tai paremmat ominaisuudet, antaa vanha operaattori yleensä merkittävästi vanhaa liittymää paremman tarjouksen puhelinliittymästä (eli win back -tarjouksen). Käytännössä aina tämä liittymä on halvempi ja/tai ominaisuuksiltaan parempi kuin juuri tilattu liittymä. Lisäksi liittymä on myös merkittävästi listahintaisia puhelinliittymiä halvempi.
  4. Jos asiakas hyväksyy tarjouksen, ei hänen tarvitse tehdä mitään – liittymä säilyy samalla operaattorilla, ja operaattori myös peruu uuden tilauksesi 14 vuorokauden kuluttajasuojalain mukaisen irtisanomisajan puitteissa.

Uuden liittymän tilaaminen ja liittymän hinnan tinkiminen win back -tarjouksen avulla on tehokas tapa tinkiä liittymän hintaa halvemmaksi, ja liittymää eikä sim-korttia tarvitse tällöin edes vaihtaa. Lisäksi prosessista ei joudu maksamaan mitään. Emme voi taata operaattorien aina antavan win back -tarjousta, mutta kokemustemme mukaan näin käytännössä aina tapahtuu.

Voit lukea lisää liittymien kilpailutuksesta ja win back -tarjouksista Ylen artikkelista.

Näin puhelinliittymän kilpailutus onnistuu

Ennen kuin alat kilpailuttaa omaa puhelinliittymääsi, on vanhaan liittymään liittyen hyvä selvittää muutama seikka.

1. Tarkasta nykyisen liittymän käyttö edellisistä puhelinlaskuista

Liittymää kilpailuttaessa on ensimmäisenä selvitettävä nykyisen liittymäsi todellinen käyttö. Helpoiten tämä selviää kaivamalla esiin edellisten kuukausien puhelinlaskut. Yleensä muutaman kuukauden ajanjakso on riittävän pitkä, jotta saat realistisen kuvan keskimääräisestä käytöstä.

Laskusta saat selville, paljonko keskimäärin käytät puheminuutteja, tekstareita ja datapakettia. Tämä data kannattaa merkata vaikkapa Exceliin, jossa saat kätevästi laskettua kuukausikohtaisen keskiarvon. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä suuntaa antavan arvion päässälaskulla. Jos käyttö on samansuuruinen joka kuukausi, ei tietenkään tarvitse tehdä sen kummempia laskutoimituksia.

2. Vertaile markkinoilta löytyvät liittymät

Seuraavaksi on edessä markkinoilta löytyvien, eri operaattorien liittymien vertailu. Löydät lähes kaikki tämän hetken liittymät sivustomme liittymävertailu-osiosta. Sivulta löydät Elisan, Telian, DNA:n sekä Moi Mobiilin liittymät. Vertailutaulukossa voit suodattaa tarpeisiisi sopivimmat liittymät, ja vertailla eri operaattorien liittymiä kätevästi samalla sivulla.

3. Valitse sopivin liittymä ja tee tilaus netissä

Edellisten vaiheiden jälkeen sinulla pitäisi olla edessäsi nyt yksi tai muutama sinulle sopiva liittymä. Seuraavaksi edessä onkin liittymän valinta ja uuden liittymän tilaaminen. Uuden liittymän tilaaminen onnistuu helposti siirtymällä vertailutaulukkomme napista suoraan operaattorin sivuille tilaamaan liittymä. Uuden liittymän tilaamisen jälkeen uusi operaattorisi katkaisee vanhan liittymän automaattiesti, kun otat uuden liittymän käyttöön.

Liittymän tilaamisen jälkeen saat uudelta operaattoriltasi tilausvahvistuksen sähköpostiin. Samassa viestissä pitäisi olla myös tunnukset sähköiseen asiointipalveluun. Uusi sim-kortti toimitetaan sinulle postitse. Tämän jälkeen saat puhelimeesi tekstiviestin, jossa kerrotaan ajankohta sim-kortin vaihtoon.

Vertaile liittymät: Liittymävertailu-taulukko

Usein kysyttyä

Miten puhelinliittymän kilpailutus tapahtuu?

Puhelinliittymän kilpailutus onnistuu helpoiten netissä. Ennen liittymän kilpailutusta on aiemmista puhelinlaskuista selvitettävä puheminuuttien, tekstarien ja netin todellinen käyttö. Myös haluttu netin nopeus olisi hyvä tietää ennen liittymän kilpailutusta.

Paljonko liittymän kilpailutuksella säästää rahaa?

Kilpailuttamalla puhelinliittymäsi voit säästää pienellä vaivalla parhaimmillaan jopa satoja euroja vuodessa. Eniten säästöä kertyy silloin, kun käytössä on ylihintainen liittymäpaketti, jota ei ole päivitetty vastaamaan muuttuneita tarpeita. Pääsääntöisesti 4G-liittymä on ylihintainen, jos se maksaa yli 25 euroa kuukaudessa. Tällä hetkellä huippuliittymän saa jo alle 20 eurolla kuukaudessa.

Miksi operaattori kannattaa vaihtaa, vaikka uusi liittymä ei olisikaan halvempi?

Tämä on puhelinliittymän kilpailuttamisen ydinasia – operaattori kannattaa monesti vaihtaa toiseen, vaikka uusi liittymä ei olisikaan halvempi. Kun tilaan liittymän toiselta operaattorilta, tarjoaa vanha operaattorisi hyvin todennäköisesti parempaa liittymää halvemmalla. Mikäli näin käy, voit aina perua uuden liittymäsi ilman kuluja 14 vuorokauden kuluttajasuojalain mukaisesti. Jos vanha operaattorisi taas ei tarjoa edullisempaa liittymää, voit joko ottaa uuden liittymän tai perua vaihdon silti - joka tapauksessa sinulla ei ole uuden liittymän tilaamisessa mitään hävittävää.

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!