• Etusivu
  • /
  • Puhelinliittymän kilpailutus

Puhelinliittymän kilpailutus

Puhelinliittymien kilpailutus kannattaa tehdä usein, johtuen operaattorien tiheään tahtiin vaihtuvista liittymätarjouksista. Tarjoushintaiset liittymät ovat monille meistä jo tuttu asia, mutta mitä asioita puhelinliittymän kilpailutuksessa kannattaa ottaa huomioon?

Kuluttaja törmää nykyään usein kehotuksiin kilpailuttaa puhelinliittymät, sähkösopimukset ja pankkilainat. Kilpailuttamisesta on tullut jo lähes välttämätön kansalaistaito, joka jokaisen tulisi hallita. Se jää kuitenkin monilta tekemättä, koska kilpailuttaminen tuntuu niin vaivalloiselta.

Moni miettii myös, paljonko puhelinliittymien kilpailuttamisesta oikeasti voi hyötyä, kun yksittäiset laskut kuitenkin ovat melko pieniä. Onko liittymien kilpailuttamisesta saatava säästö niin suuri, että sitä varten kannattaa käydä kaikkien operaattorien sivut lävitse ja selvittää liittymien ominaisuudet ja hinnat?

Monesti on – tarkastamalla vanhan liittymäsi ominaisuudet ja päivittämällä liittymäsi tarpeitasi vastaavaksi voit parhaimmillaan pudottaa liittymäsi hinnan jopa puoleen. Mutta miten puhelinliittymän kilpailutus kannattaa tehdä?

Kilpailuta puhelinliittymä näin

1. Tarkasta nykyisen liittymän käyttö edellisistä puhelinlaskuista

Liittymää kilpailuttaessa on ensimmäisenä selvitettävä nykyisen liittymäsi todellinen käyttö. Helpoiten tämä selviää kaivamalla esiin edellisten kuukausien puhelinlaskut. Yleensä muutaman kuukauden ajanjakso on riittävän pitkä, jotta saat realistisen kuvan keskimääräisestä käytöstä.

Laskusta saat selville, paljonko keskimäärin käytät puheminuutteja, tekstareita ja datapakettia. Tämä data kannattaa merkata vaikkapa Exceliin, jossa saat kätevästi laskettua kuukausikohtaisen keskiarvon. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä suuntaa antavan arvion päässälaskulla. Jos käyttö on samansuuruinen joka kuukausi, ei tietenkään tarvitse tehdä sen kummempia laskutoimituksia.

2. Vertaile markkinoilta löytyvät liittymät

Seuraavaksi on edessä markkinoilta löytyvien, eri operaattorien liittymien vertailu. Löydät lähes kaikki tämän hetken liittymät sivustomme liittymävertailu-osiosta. Sivulta löydät Elisan, Telian, DNA:n sekä Moi Mobiilin liittymät. Vertailutaulukossa voit suodattaa tarpeisiisi sopivimmat liittymät, ja vertailla eri operaattorien liittymiä kätevästi samalla sivulla.

3. Valitse sopivin liittymä ja tee tilaus netissä

Edellisten vaiheiden jälkeen sinulla pitäisi olla edessäsi nyt yksi tai muutama sinulle sopiva liittymä. Seuraavaksi edessä onkin liittymän valinta ja uuden liittymän tilaaminen. Uuden liittymän tilaaminen onnistuu helposti siirtymällä vertailutaulukkomme napista suoraan operaattorin sivuille tilaamaan liittymä. Uuden liittymän tilaamisen jälkeen uusi operaattorisi katkaisee vanhan liittymän automaattiesti, kun otat uuden liittymän käyttöön.

Liittymän tilaamisen jälkeen saat uudelta operaattoriltasi tilausvahvistuksen sähköpostiin. Samassa viestissä pitäisi olla myös tunnukset sähköiseen asiointipalveluun. Uusi sim-kortti toimitetaan sinulle postitse. Tämän jälkeen saat puhelimeesi tekstiviestin, jossa kerrotaan ajankohta sim-kortin vaihtoon.

Yleensä saat uuden liittymän tilaamisen jälkeen myös vanhalta operaattoriltasi useita tekstiviestejä edullisemmista liittymäpaketeista. Vanha operaattorisi haluaa tietenkin kaikin keinoin pitää kiinni asiakkaasta. Monesti tässä vaiheessa voikin saada vanhalta operaattorilta jopa paremman tarjouksen mitä uusi liittymäsi on – mikäli näin tapahtuu, voit perua uuden liittymäsi 14 vuorokauden sisällä tilaamisesta kuluttajasuojalain mukaisesti! Tästä syystä operaattoria kannattaa joskus vaihtaa, vaikka et saisikaan uutta liittymää yhtään edellistä halvemmalla.

Vertaile liittymät: Liittymävertailu-taulukko

[yasr_visitor_votes size=”medium”]

DNA Nopea 4G Rajaton Plus – Erikoistarjous!

DNA Nopea 4G Rajaton Plus – Erikoistarjous!