Puhelintarjoukset

Haussa halvin puhelintarjous? Katso tämän hetken parhaat puhelintarjoukset Elisalta ja mReselliltä!

Tarjoushintaiset kännykät kasvattaneet suosiotaan

Kuluttajat investoivat älypuhelimiinsa vuosi vuodelta enemmän rahaa. Taskun pohjalla pyörivä luuri ei olekaan tänä päivänä enää pelkkä laite puheluiden soittamiseksi ja tekstiviestien lähettämiseksi, vaan siitä on syntynyt arkeemme merkittävällä tavalla vaikuttava älylaite.

Puhelinten hinnoittelu

Älypuhelimet pitävät meidät ajantasalla lähipiirin ja maailman tapahtumista, maksamme niiden avulla laskuja, varaamme lippuja, matkoja ja hotelleja, jaamme sisältöä ja nautimme ympäri vuorokauden saatavilla olevasta viihteestä. Tästä syystä myös kuluttajat odottavat älypuhelimelta enemmän ja siksi markkinoille saapuu joka vuosi toinen toistaan parempia, tehokkaampia ja usein myös kalliimpia puhelimia.
Puhelinten keskimääräinen hinta on noussut viimeisen 20 vuoden aikana valtavasti. Siinä missä monet meistä pulittivat uudesta puhelimesta vielä 20 vuotta muutaman sata euroa, nykyisten huippuluurien hinta hivelee jo useampaa tuhatta euroa.
On sanomattakin selvää, että hintojen noustessa myös puhelintarjousten seuraaminen on tullut ajankohtaisemmaksi. Koska markkinoilla on saatavilla samaan aikaan kymmeniä eri malleja useilta eri valmistajilta, myös hinnoittelussa esiintyy suuriakin vaihteluita.

Parhaat puhelintarjoukset

Puhelintarjouksia metsästämällä voit löytää itsellesi uuden puhelimen jopa todella hyvään hintaan. Monien suosittujen valmistajien, kuten Huawein ja Samsungin kohdalla on esimerkiksi huomattu, että uuden puhelinmallin saapuminen markkinoille pudottaa lähes automaattisesti edeltäjänsä hintaa. Tästä syystä – ja mikäli kärsivällisyys riittää – puhelimen ostoa voi pitkittää siihen asti, kunnes uusi malli ilmestyy markkinoille.
Toinen tapa hyödyntää puhelintarjouksia on ajoittaa puhelimen osto vuoden suurimmille tarjouspäiville, näistä hyviä esimerkkejä ovat marraskuun Single’s Day, Cyber Week ja Black Friday. Jos uusi puhelin ei tule joululahjaksi, voi puhelimen ostoa lykätä myös joulun ja uudenvuoden jälkeisille alennuspäiville. Lisäksi monet operaattorit ja älypuhelinten jälleenmyyjät lanseeraavat pitkin vuotta omia alennuspäiviään, joiden aikana laadukkaistakin malleista voi saada hyvällä tuurilla reilun hinnan.
Puhelintarjouksia voi lähteä rohkeasti metsästämään Suomen rajojen ulkopuolelta, sillä monissa eurooppalaisissa verkkokaupoissa elektroniikkatuotteet ovat Suomen hintoja edullisempia. Euroopan rajojen ulkopuolelle mentäessä hinnat tippuvat entisestään, mutta tällöin kannattaa muistaa, että EU:n ulkopuolelta tilatuista elektroniikkatuotteista tulee maksaa tullia.

Miksi tarjouspuhelin ei aina ole paras puhelin?

On totta, että monet elektroniikkaliikkeet laittavat tarjoukseen sellaisia malleja, jotka ovat jo useamman vuoden vanhoja sekä sellaisia malleja, jotka eivät myy tarpeeksi. Tässä mielessä muutaman kympin säästö voikin johtaa siihen, että päädyt ostamaan puhelimen, joka palvelee sinua vain hetken ajan – ja tämän jälkeen sinun onkin jo hankittava uusi puhelin.
Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, että joidenkin puhelinten kohdalla, esimerkiksi iPhone-malleissa, ongelmana on taas ollut suunniteltu vanheneminen, jolloin tietyn ajan jälkeen vanhempiin malleihin ei ole enää saatavilla uudempia päivityksiä. Tässä mielessä näin vanhaan malliin on varsin turhaa investoida omaa rahaa.
Älypuhelimissa onkin hyvä kiinnittää hinnan lisäksi huomiota myös laatuun ja pitkäikäisyyteen. Onneksi markkinoilta löytyy kilpailun kasvaessa myös malleja, jotka riittävät täyttämään ominaisuuksillaan vaativammankin käyttäjän tarpeet – ja vieläpä varsin huokeaan hintaan.

Tarjouspuhelimen osto: Ota huomioon nämä seikat

Puhelintarjousten sekamelskassa iskee helposti valinnan vaikeus. Vaikka markkinoita hallitsevat edelleen muutamat suurnimet – Samsung, Apple ja Huawei – löytyy seasta jo lukuisia muita valmistajia LG, OnePlus, Xiaomi, Nokia, Google, Alcatel, Motorola, Honor (Huawei Group) ja Asus mukaan lukien.

Puhelinta ostettaessa huomioon kannattaa ottaa hinnan lisäksi ainakin seuraavat seikat:

  • Puhelimen koko
  • Näytön resoluutio
  • Kameran ominaisuudet
  • Liitännät
  • Käyttöjärjestelmä
  • Muisti ja prosessori
  • Akun kapasiteetti
  • Muut ominaisuudet (kuten iskunkestävyys, vedenkestävyys, turvaominaisuudet)

Ennen puhelimen ostoa on siis hyvä miettiä, millaisia ominaisuuksia uudelta puhelimelta vaaditaan sekä millainen hintaluokka sopii parhaiten omaan budjettiin. Lisäksi kannattaa muistaa, että huippuluokan puhelimista joutuu joka tapauksessa maksamaan enemmän kuin keskitason puhelimista, oli ilmestymisvuosi sitten mikä tahansa.
Varma valinta on kallistua hinta-laatusuhteestaan tunnetuiksi tulleisiin valmistajiin. Jos aikaa ja viitseliäisyyttä riittää, puhelinmalleja ja niistä julkaistuja arvosteluja kannattaa ehdottomasti myös googlettaa. Näitä sivustoja selaamalla saat varmasti hyvän yleiskuvan siitä, mitä kyseiseltä puhelinmallilta voi odottaa!

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!