Riistakamera liittymä

Suosittelemme:

Elisa laitenetti

Riistakameroiden asentajille saattaa tulla yllätyksenä, että tiedonsiirtoon tarvitaan riistakameraan soveltuva nettiliittymä. Jos kyseessä on kuvaa lähettävä riistakamera tallentavan riistakameran sijasta, vaaditaan lähetystä varten nettiliittymä. Minkälainen nettiliittymä riistakameraan sopii, ja tarvitseeko riistakamera tehokkaan nettiliittymän? Käydään läpi riistakameran liittymiä hieman tarkemmin.

Liittymä riistakameraan

Nykyaikaiset riistakamerat toimivat liiketunnistimella. Kun riistakamera aktivoituu liiketunnistimen avulla, lähettää se kuvan tai lyhyen videopätkän verkon kautta metsästäjän tai muun riistakameran käyttäjän päätelaitteeseen. Samalla tavalla kuin muissakin nettiliittymissä, riistakameraliittymissä tärkein tieto on riistakameraliittymän tiedonsiirron lähetysnopeus. Riistakameran liittymä lähettää kuvan tavallisesti käyttäjän sähköpostiosoitteeseen, joka on määritetty riistakameraan etukäteen. Jos kyseessä on esimerkiksi 1–2 megatavun kuva, voi tämän lähettämiseen kulua liittymän ja riistakameran tehosta riippuen muutamasta sekunnista pariin minuuttiin. Toisaalta riistakameroissa ei välttämättä tarvita nopeaa tiedonsiirtoa, sillä yksittäiset valokuvat kertovat tarpeeksi informaatiota riistakameroiden käyttäjille.

2G, 3G, 4G vai 5G?

Myös riistakameroihin soveltuvissa liittymissä on useita eri nopeuksia tarjolla. Voit valita esimerkiksi 2G-liittymän, jossa tiedonsiirto on 0,25 Mb/sekunti, tai nopeamman 3G-, tai 4G-liittymän, jossa tiedonsiirtotaso on jo 1–100 Mb/sekunti. Edullisimmissa 2G- ja 3G-liittymissä alhaisin tiedonsiirtonopeus on normaalisti 0,256 Mb/sekunti, joka riittää hyvin tavallisia valokuvia ottavaan riistakameraan. Myös prepaid-liittymiä voi asentaa riistakameroihin.

Riistakameran sijoitus ja nettinopeus

Kun hankit nettiliittymää riistakameralle, on hyvä ottaa huomioon riistakameran sijoitusalue ja netin kattavuus. Jos riistakamera sijaitsee verkon katvealueella metsässä tai taajaman ulkopuolella, ei luultavasti minkään operaattorin kautta ole mahdollista saada nopeaa mobiililaajakaistaa riistakameraan. Katvealueilla tai taajamien ulkopuolella voi tarjolla olla ainoastaan 2G- tai 3G- verkko, joten kalliimpaan liittymään ei ole järkevää panostaa. Hyvä tapa tarkistaa käytössä oleva verkko etukäteen on mennä tulevan riistakameran sijoitusalueelle älypuhelimen kanssa ja katsoa, mikä on nopein verkko, johon puhelin yhdistää. Myös nopeuden voi testata älypuhelimen selaimen kautta netin nopeustesteillä.

Riistakamera liittymä – Ota nämä asiat huomioon

  • Kun haet riistakameraan liittymää, tärkeimpiä huomioon otettavia asioita ovat liittymän nopeus ja hinta.
  • Voi olla paikallaan pohtia, kuinka tarkkaa kuvaa tarvitset. Mitä tarkempi kuva, sitä kauemmin tiedonsiirrossa kestää.
  • Riistakameraliittymiä saa kaikilta suurimmilta puhelinliittymiä myyviltä yrityksiltä.

Liittymätyypin valinta riistakameramallin perusteella

Uusimmat riistakameramallit lähettävät tarvittaessa vaikkapa HD-laatuista videokuvaa suoraan älypuhelimeen tai tietokoneelle. Lisäksi esimerkiksi Uovisionin riistakamerat on varustettu pilvipalveluilla, joten riistakameran kautta välittyvää kuvaa voi päästä katsomaan suoraan netistä. Modernien riistakameroiden vaatimuksiin soveltuvat liittymät voivat olla esimerkiksi 3G- tai 4G-liittymiä.

Riistakameroihin tehdyt liittymät kulkevat monella matkapuhelinoperaattorilla Laitenetti-nimellä. Näitä myyvät esimerkiksi DNA, Elisa, Telia ja Moi. Riistakameraliittymien hinnat lähtevät parista eurosta kuukaudessa, ja videon lähettämiseen tarvittavat liittymät ovat luonnollisesti kalliimpia. Jos tavoitteena on lähettää livevideota, tästä joutuu yleensä pulittamaan eniten. Metsästäjä saa laadukkaankin riistakameraliittymän lähes kaikilta puhelinoperaattoreilta alle kympillä kuussa.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]

Telia Rajaton Puhe 150M – Erikoistarjous!

Telia Rajaton Puhe 200M – Erikoistarjous!