Yritysliittymät

Miten yritysliittymä hankitaan? Voiko työntekijä hoitaa tämän itse? Entä jos on yksityisyrittäjä ja haluaa hankkia yrityksen nimiin puhelimen ja liittymän, mihin silloin kannattaa ottaa yhteyttä? Kerromme tällä sivulla tarkemmin kaiken oleellisen yritysliittymistä, niiden hankinnasta, sekä siitä millaisia liittymiä yrityskäyttöön markkinoilta oikein löytyy. Lue siis ihmeessä eteenpäin jos kiinnostuit aiheesta, tai olet hankkimassa yrityksellesi uusia puhelinliittymiä.

Miten yritysliittymän voi hankkia?

Monesti yrityksen ei tarvitse alkaa itse etsimään tietoa yritysliittymistä. Operaattoreilla on yleensä aktiivisia myyjiä, jotka kyllä ottavat yhteyttä itse yrityksiin. Jos kuitenkin haluaa itse tutkailla liittymiä, niin se onnistuu kätevimmin internetissä eri operaattoreiden nettisivuilla. Jos yrityksellä on paljon käyttäjiä, voi olla järkevää jättää yhteydenottopyyntö, jotta voi tarkemmin käydä liittymätarpeen läpi asiantuntijan kanssa. Jos yrityksellä on todella paljon työntekijöitä, voi saada liittymät hieman edullisemmin, kuin mitä normaali hinta olisi ollut.

Eri operaattorien yritysliittymät

Kannattaa miettiä millaisia tarpeita yrityksellä on ja minkälaiseen käyttöön ne tulevat. Jos työntekijät ovat pääasiassa toimistolla isossa yrityskylässä ja käytössä on esimerkiksi laadukas langaton verkko, liittymiksi voi riittää aivan hyvin perustason liittymät. Jos työntekijät taas ovat koko ajan liikkeessä ja hoitavat työasioita, jotka vaativat nopeaa tiedonsiirtoa, voi olla järkevää panostaa liittymien tiedonsiirron nopeuteen. Tämä maksaa yleensä itsensä takaisin hyvin nopeasti. Monesti esimerkiksi jotkut työohjeet voivat olla pilvipalvelussa, josta ne tarvittaessa avataan. On todella tehotonta, jos työntekijä joutuu joka päivä odottelemaan tiedostojen ja kuvien latausta.

DNA:n yritysliittymät asiakkaille

DNA:lla löytyy useita erilaisia yrityskäyttöön tarkoitettuja liittymiä. Perusliittymät on nimetty DNA Business 4G nimellä ja niiden nopeudet ovat 50, 100 ja 300 Mbit / s.

Halvin liittymä yrityskäyttöön on DNA Business Rajaton 4G 50M Suomi, jolla voi selata nettiä rajattomasti Suomessa 50 Mbit/s nopeudella. Sen hinta on 23€ / kk.

Samaisesta liittymästä on olemassa myös laajennettu versio DNA Business Rajaton 4G 50M, jolla voi sisältää rajattomasti mobiilidataa pohjoismaissa sekä Baltian maissa. Hinta tällä liittymällä on 25€ / kk.

DNA Business Rajaton 4G 100M on sama kuin edellinen liittymä, sillä erolla että siinä nopeus nousee 100 Mbit / s. Hinta vastaavasti on 30€ / kk.

DNA Business Rajaton 4G 300M on hinnaltaan 36€ / kk ja se sisältää myös rajattoman mobiilidatan niin pohjoismaissa kuin Baltian maissakin.

Lisäksi edellä mainitut liittymät sisältävät EU – käyttöön tarkoitetun datapaketin, paitsi Suomen liittymä. Liittymissä on myös rajaton puhepaketti, joten nämä liittymät ovat erityisesti myyntityötä tekevien työntekijöiden tarpeisiin suunnattu.

DNA tarjoaa myös 5G – liittymiä, joita on saatavilla 2 kappaletta.
DNA Business Rajaton 5G 600M on liittymä, jossa käyttäjä pääsee käyttämään 5G – verkkoa nopeudella 600 Mbit / s hintaan 39,90€ / kk.

Nopein DNA:n tarjoama yritysliittymä on DNA Business Rajaton 5G 1000M, jossa verkkoa voi siis käyttää 1000 Mbit / s nopeudella. Hintaa tällä liittymällä on 44,90€ / kk.

Elisalla on tarjolla monipuolisia yritysliittymiä

Elisa tarjoaa yritysasiakkaille hieman erilaisia liittymäpaketteja verrattuna esimerkiksi vaikkapa DNA:han. Kaikissa liittymissä puheaika on rajoitettu 5000 minuuttiin kuukaudessa, mutta tavallinen käyttäjä pärjää tällä määrällä oikein hyvin. Harvoin kukaan puhuu puhelimessa yli kolmea tuntia joka päivä, tietysti esimerkiksi asiakaspalvelun henkilöt ovat oma lukunsa, mutta heille yritys yleensä hankkii siihen tarkoitukseen sopivan liittymän.

Elisan 4G liittymät ovat nopeudeltaan joko 10 Mbit/s, 50 Mbit/s tai 100 Mbit/s. Ja niiden hinnat ovat maltilliset 23,95€/kk, 26,95€/kk ja 26,95€/kk. Näin ollen nopein liittymä on tarjouksessa samalla hinnalla kuin 50 Mbit/s liittymä.

Elisa panostaa vahvasti 5G – teknologiaan, sillä markkinoilla on 3 erilaista liittymää nopeudeltaan 300 Mbit/s, 600 Mbit/s ja 1000 Mbit/s. Jos käyttäjä tarvitsee erittäin nopeaa tiedonsiirtoa, niin tästä valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle sopiva liittymä. Hinnat näillä liittymillä ovat 34,95€/kk, 39,95€/kk ja 44,95€/kk, joten ne ovat samaa valtakunnallista tasoa 5G – liittymien parissa.

Kaikkiin Elisan yritysliittymiin sisältyy siis 5000 minuuttia puheaikaa kuukaudessa ja lisäksi 5000 tekstiviestiä kuukaudessa. Nämä siis riittävät varsin hyvin normaalissa käytössä ja esimerkiksi tekstiviestejä enää harva lähettää, koska mobiilidatalla toimivat pikaviestimet ovat ottaneet niin vahvan jalansijan. Tärkeintä nykyisin on netin nopeus ja mobiilidatan määrä. Lisäksi kaikki Elisan yrityspaketit sisältävät EU ja ETA alueiden datapaketin, joten matkalle lähtiessä Elisa tarjoaa hyvät mahdollisuudet netin käyttöön ilman kalliita roaming – maksuja.

Millaisia vaihtoehtoja Telialla on yrityksille?

Telia tarjoaa muiden suosittujen operaattorien tapaan erilaisia yrityspaketteja. Näiden pakettien nimeämisissä Telia noudattaa hieman erilaista kaavaa. Kun muut operaattorit yleensä nimeävät paketit mobiilidatan siirtonopeuden mukaan, on Telia ottanut vaatteiden kokoluokituksesta tutun vaiheistuksen käyttöönsä.

Liittymät on nimetty S – XXL termeillä, ja moni varmasti tunnistaakin näistä, että mikä on itselleen sopivin liittymä. Edullisin 10 Mbit/s S – liittymä on hinnaltaan 21,95€/kk ja M – liittymässä nopeus nousee 20 Mbit/s ja hinta 23,95€/kk.

Seuraavat paketit ovat loogisesti L ja XL ja näiden nopeudet ovat jo 50 Mbit/s ja 150 Mbit/s. Hinnaltaan nämä paketit ovat 25,95€/kk ja 29,95€/kk.

Nopein 4G – tekniikkaa tarjoava paketti on nimeltään XXL ja sen nopeus onkin jo 450 Mbit/s. Hinta tällä liittymällä on 36,95€/kk.

Telia tarjoaa yhden 5G – liittymän ja sen nopeus on 1000 Mbit/s ja hinta 45,95€/kk. Näin ollen myös Telialla on laaja valikoima erilaisia liittymiä yrityskäyttöön.

Löytyykö MoiMobiililta yritysliittymiä?

Myös operaattorimarkkinoiden uusin tulokas Moi Mobiili tarjoaa liittymiä yrityskäyttöön. Moi Mobiili on valinnut hieman erilaisen hinnoittelun ja markkinointitavan. Sivuilla ei tarkkaan kerrota liittymien nopeuksia, vaan Moi Mobiili mainostaa kaikkien liittymien toimivan nopeassa DNA:n verkossa.

Sen sijaan liittymiä mainostetaan niihin sisältyvällä datamäärällä ja puhe- ja viestipaketeilla. Voikin aistia, että MoiMobiili on suunnannut yritysliittymänsä hieman pienemmille toimijoille, jolloin hinta on useimmiten ratkaiseva tekijä. Liittymiin voi valita kuukausittaista dataa joko 5 gigaa, 10 gigaa tai rajattomasti. Puheaikaa ja viestejä voi valita 0 ja 1200 välillä. Hinnat ovat näiden valintojen jälkeen 5 – 24 euron välillä, joten yritysliittymät ovat erittäin edullisia.

MoiMobiili mainostaa myös 5G – liittymiä, mutta niitä ei ole vielä saatavilla käyttäjille. MoiMobiili voi kuitenkin olla erittäin hyvä vaihtoehto, jos yritys ei ole kokoluokaltaan kovin suuri ja puhelinten käyttö on normaalia työkäyttöä. Jos työntekijät ovat esimerkiksi valtaosan työajasta toimistolla tai työpaikalla ja saatavilla on nopea langaton verkko, voi MoiMobiilin perusliittymät olla oikein hyvä ratkaisu.

Miten yritysliittymä ilmenee käyttäjälle?

Tavalliselle työntekijälle yritysliittymä ei erotu juuri millään tavalla verrattuna siihen, että työntekijällä olisi yksityiskäyttöön hankittu liittymä. Normaalissa liittymässä saa kuukausittain puhelinlaskun ja tämä tietysti menee yritysliittymissä yritykselle. Monesti yritykset hankkivat työntekijöilleen sellaisen liittymän, jossa on rajaton mobiilidata sekä joko todella suuri puhepaketti, tai sitten sekin on rajaton. Tällä varmistetaan se, että työntekijä voi varmasti hoitaa työtehtävänsä kaikissa tilanteissa, eikä esimerkiksi kauppojen syntyminen jää siitä kiinni, että työntekijä ei ole viitsinyt soittaa asiakkaalle, koska kuukausittainen puheaika on tullut täyteen.

Monesti yritysliittymissä voi olla myös data- ja puhepaketteja, joille tulee tarve ulkomaille matkustaessa. Yritys ei varmasti halua maksaa kalliita roaming – maksuja, joten yrityksen on muistettava kertoa työntekijöilleen, että heidän tulee aktivoida liittymiensä datapaketit, kun ovat ulkomailla.

Jos käyttäjällä on ollut ennen yritykseen tuloa käytössään oma puhelinliittymä, on tämä mahdollista siirtää yrityksen nimiin ja esimerkiksi puhelinnumero säilyy täten samana. Tämä voi olla kätevää, jos työntekijä ei halua alkaa jakamaan kaikille uutta numeroaan vaan haluaa pitää saman numeron kuin aikaisemminkin.

[yasr_visitor_votes size=”medium”]

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!

Telia Rajaton Puhe 20M – Erikoistarjous!